Nyomtatás

2016. szeptember 17., szombat

Csúsztatott palacsinta

Csúsztatott palacsinta

4 tojás
10 dkg porcukor
10 dkg liszt
5 dkg vaj
2,5 dl tej
csipet só

töltéshez ízesített dió és baracklekvár

A tojások fehérjét habbá verjük, A sárgákat kikeverjük a porcukorral, vajjal, sóval. Hozzáadjuk a lisztet és apránként a tejet. Végezetül óvatosan a fehérjét is adagoljuk. Kapunk egy sűrű, habos masszát.
Elkezdjük sütni a palacsintákat úgy, hogy csak az egyik felét sütjük meg. Tányérra tesszük a sült oldalával lefelé. Megkenjük lekvárral, megszórjuk a dióval. És így tovább. Az utolsó palacsintát a sült oldalával felfelé tesszük a tetejére és megszórjuk dióval.

8-10 db lesz belőle





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...