2016. szeptember 17., szombat

Palacsinta torta



Ha nincs kedvem süteményt készíteni, akkor jöhet a palacsinta! Valamikor egyszer olvastam róla, megtetszett és elraktároztam a receptet. A töltelék nagyon finom, könnyű, selymes.

Tészta:

4 dl tej
4 dl liszt
4 egész tojás
csipet só
2 teáskanál sütőpor
1 evőkanál porcukor

Az egész tojásokat kikeverjük a cukorral, sóval, tejjel. A sütőport elkeverjük a liszttel majd a masszához keverjük és egy sűrűbb palacsintatésztát kapunk. Szokásos módon megsütjük, nálam ez kisebb átmérőjű volt.

Töltelék

2-3 dl tejszínhab

25 dkg mascarpone
2-3 evőkanál porcukor
3-4 evőkanál mogyorókrém
egy evőkanál kakaópor

ezeket simára keverjük és felhasználásig hűtőbe tesszük

Ha mindenünk elkészült összeállítjuk a tortánkat.
leteszünk egy palacsintát, megkenjük a krémmel. Rárakunk egy újabb tésztát amire tejszínhabot kenünk és így tovább. Tetejére a mascarpones krémet tesszük és tetszés szerint díszítjük. Hűtőbe tesszük egy-két órára, hogy lehűljön és könnyen tudjuk szeletelni.

FONTOS!!! A palacsinták hidegen legyenek, mert különben elolvad a krémünk.

kb: 20 cm átmérőjű palacsintákat sütöttem.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...