2016. július 26., kedd

Hókifli

Nagyon finom, a zsírtól isteni omlós a tésztája. Diós, mákos és lekváros töltelékkel készítettem, hogy mindenki leljen kedvére valót.




Hozzávalók:

45 dkg liszt
30 dkg zsír
30 dkg tejföl
1 kiskanál porcukor
csipet só
1 tojássárgája
1 citrom reszelt héja

töltelék: ízlés szerint lekvár, dió, mák

A hozzávalókból tésztát készítünk, majd egy-két órára a hűtőbe tesszük.
A lehűlt tészta felét kivesszük, kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, majd felvágjuk csíkokra. Megtöltjük, feltekerjük és daraboljuk.
Tepsire tesszük és előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük. Ha kicsit hűlt megszórjuk vaníliás porcukorral.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése